Mi a tokenomika, és hogyan tudja újjáéleszteni a gazdaságot

10/02/2021

A tokenizálás ötvözi vállalkozását a blockchain technológiával, és kiadja saját üzleti tokenjeit, amelyek alapvetően részvényszerűek.

Ha csatlakozik egy blokklánchoz, fokozatosan automatizálhatja vállalkozásának összes folyamatát. Ugyanakkor naprakész adatokkal rendelkezik a költségeiről, amelyekre gyorsan reagálhat és jelentősen megtakaríthat. Miután automatizálta az egész vállalkozását, és csatlakozik a blokklánchoz, vállalkozása problémamentes és jól szervezett lesz a potenciális befektetők számára, akik szeretik megvásárolni a tokenjeit.

A tokenizálás az érzékeny adatok védelmének folyamata, a tokenek nevezett algoritmus által létrehozott szám helyettesítésével. A tokenizálást gyakran használják a hitelkártya-csalások megelőzésére. Ezek a tokenek továbbíthatók az interneten vagy a fizetések feldolgozásához szükséges különféle vezeték nélküli hálózatokon keresztül, a tényleges banki adatok feltárása nélkül. A bankszámlák tényleges számát biztonságos helyen tárolják.

A tokenizálás olyan módszer, amely egy eszköz jogait digitális tokenná alakítja.
Tegyük fel, hogy van egy ház 200 000 euróért. A tokenizálás révén ez a lakás 200 000 tokenné válhat (a szám teljesen önkényes, tehát 2 millió token lehet). Így minden token az alapul szolgáló eszköz 0,0005% -át képviseli. Végül kiadunk egy tokent egy olyan platformon, amely támogatja az intelligens szerződéseket, például az Ethereumot, így a tokenek szabadon vásárolhatók és eladhatók különböző tőzsdéken.

Amikor tokent vásárol, akkor az ingatlan vagyonának 0,0005% -át vásárolja meg. 100 000 chipet vásárol, és az eszközei 50% -át birtokolja. 200 000 zsetont vásárol, és az eszközök 100% -a tulajdonosa. Nyilván nem leszel az ingatlan törvényes tulajdonosa. Mivel a Blockchain egy rögzített nyilvános könyv, biztosítja, hogy a tokenek megvásárlása után senki sem tudja "törölni" az ingatlanát, még akkor is, ha az nincs az ingatlan-nyilvántartásban. Egyértelműnek kell lennie, hogy a Blockchain miért engedélyezi az ilyen típusú szolgáltatásokat.

Más eszközök tokenizálása ugyanúgy működik. Ha van 50 millió eurós Picasso kép, akkor az is tokenizálható. Ugyanez vonatkozik az aranyra és a gyémántokra, valamint az egyéb értékpapírokra és az ingatlanokra.