Miért tokenizálni

10/02/2021

A legújabb becslések szerint az összes valós eszköz jelenlegi értéke körülbelül 256 billió dollár.
Bár ez a csökkenő szám viszonylag stabil, ezek az eszközök rendszeresen cserélnek gazdát.
Sajnos az ezen eszközök kereskedelmére használt eljárások teljesen elavultak.

A valós eszközök túlnyomó részének birtoklása még mindig papíraprítást jelent.
Ezért a legtöbb tranzakció hetekig vagy akár hónapokig is eltarthat.

Az eszközforgalmat sok bürokrácia, számtalan díj és különféle földrajzi korlátozások is sújtják. Ezen túlmenően a legtöbb eszközt nagyon nehéz elosztani, így piacaik nagyon illikvidek. Az ingatlan, az aranytartalék és a képzőművészet jó példa erre.

Szerencsére a tokenizáció legújabb fejleményeivel a valós eszközök tartásának és kereskedelmének módja egy igazi forradalom küszöbén állhat.
A tokenizálás egy innovatív folyamat, amelyben a valós eszközöket egy blokklánc-hálózatban meglévő digitális tokenek jelölik. A chipek eldobása után lényegében digitális műveletekké válnak, a tulajdonjog megcáfolhatatlan igazolásával. Bármely papír tokenizációs rendszer jelentős frissítése az eszközök kezelésének módja a jövőben.

Miért szimbolikus eszközök a való világban?
Akár szimbolizáljuk a valós vagy az immateriális javakat, mint a szellemi tulajdon, egyedülálló likviditási környezetet hozunk létre, amely megkönnyíti a biztonságos és gyors tranzakciókat.
Ezen felül digitális token eszközökkel kereskedhetünk valódi eszközökkel egy blokkláncon, harmadik fél közvetítőinek igénye nélkül. Ehelyett a blockchain megváltoztathatatlansága mentesíti a tranzakciót minden csalási kísérlettől.